събота, 22 март 2008 г.


Джой е сключвала брак 3 пъти, като голямата си любов открива в лицето на третия си съпруг - Джордж Адамсън.



Който напълно сподела любовта и към Кения и към африканската природа. Заедно отглеждат и връщат към свободен начин на живот лъвицата Елза. Апо-късно, когато Джой повтаря опита с гепард и леопард, Джордж продължава да развива постигнатото връщаики и други лъвове , където е истинското им място - на свобода! Макар че лагерите им често са отдалечени един от друг, за да не си пречат питомците им, разстоянието и малкото време което прекарват заедно не може да повлиае на любовта и привързаността помежду им, подхранвана и от общите цели и идеали.



По зла ирония на съдбата двамата нямат собствени деца, но това не пречи на Джой и Джордж да отдават цялата си любов и загриженост на техните диви рожби, често пъти жертваики собственото си здраве.



Докато Джордж работи като надзирател по дивеча в кенийските паркове, те живеят в къщи отпускани на служителите. След пенсионирането му те се установяват в красива малка къща на брега на езерото Найваша, която днес е превърната в музей и център за обучение.



Дори там Джой продължава да се радва на компанията на диви приятели (на които посвещава книгата ).



Джулиет Хъксли- приятелка на сем. Адамсън, разказва че в дома си те се придържали към минималистичния стил и не обичали да отрупват дома си с излишни вещи. Несъмнено защото, както Джой многократно споделя - тя по-скоро съжалавала, че хората са се откъснали от дивите си корени и винаги се е стараела да живее колкото се може по-близо до природата.









Няма коментари: